Arthekk

ART HEKK

Az ART HEKK Projekt – Tóth Andrej vezetésével – több éve sikeresen fut, a hazai dizájnpiac meghatározó szereplője, workshopok, csapatépítő tréningek új színfoltja.  Ikonikus alkotásunk, a diófából faragott s egyben újrahasznosított, kézzel festett, lakkozott HEKK egyetlen célból készül: aki valamelyik piacon vagy üzletben megvásárolja őket, rájuk nézve mindig visszakapjon valamit a nyárból, a vidámságból, a pozitív energiából, ami a halakból árad. Mellette újrahasznosított molinótáskák, grafikák, képeslapok, pólók is készülnek, hasonló szellemben. Kiemelt termékeink az ART HEKK Webshop kínálatában is megtalálhatóak, illetve egyedi, akár nagyobb mennyiségű rendeléseket is örömmel teljesítünk.

Az igen kedvelt s keresett ART HEKK Workshop kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál kreatív foglalkozásokat, melyeken egyénileg, csoportosan vagy akár csapatépítő program keretén belül lehet részt venni.

2019 nyarán Nagymaroson, Szalontai Máté mester kivitelezésével megszületett az ART HEKK legújabb szenzációja: JÓNÁS!

Jónás

Egy rég dédelgetett víziónk, álmunk vált valóra egy hal alakú közösségi térben, ami bárhová begurulhat: piacra, fesztiválra, kiállításra. Született egy egyedi, dizájn-utánfutó, a világon még nincs párja mozgó-tér, egy pót-tér, egy pótkocsi. 

Funkcióját tekintve hol galéria, hol bolt, hol workshop helyszín. Szerepe a közösség foglalkoztatása, minőségi, művészi termékek alkotása, a kreativitás megsokszorosítása.

Andrej

Tóth Andrej grafikus, képzőművész, három leánygyermek édesapja, az ART HEKK atyja. Így vall a szerelem projektjéről:

Maga a koncepció 2013 nyarán Balatonalmádiban, a Wesselényi strand egyik vendéglátóhelységének árnyékos asztalkájánál született meg, ahol a csésze fekete és a pohár gyöngyöző fröccs karöltve teret engedett a merész gondolatoknak.

Az ART HEKK üzenete egyszerű: Minden alkotás, ahogyan maga Jónás is egyedi és reprodukálhatatlan, és ebben az egyediségben születik meg a tapasztalat: mindenki lehet alkotó. És hogy a képtelen képes legyen.

ART HEKK HIMNUSZ

Képeslap

A strand, a nádas, a kacsák, a Badacsony, a naplemente, az üdülők, a lángos, a palacsinta. A diszkólézer, ami csóváskodik az éjszakában, a tompa tucc-tucc, ami átkel a túlsó partról. A fürdőrucik, a lányok, a fecskék és fruskák, a napolaj, a matrac,  a bóják, a komp, az iszap meg a szaga. A vonat zaja, ami átmegy hangosbemondóba. A vitorlások. A ringás a vízen. A szúnyog, amit lenyeltünk.

Minden nyár retro, minden idő múlt.

Képtelen lap

A tó, aminek csak északi és déli partja van – keleti és nyugati nincs. Ez hogy lehet?  Tovább megyek. Van-e Magyarországnak tengere? Nincs. Akkor miért hívják úgy a Balatont, hogy a magyar tenger? Aztán. Hogy hívják a Balaton legnépszerűbb halát? Hekk. És milyen hal nincs a Balatonban? Hekk.

Ez, ahogy a dolgok festik magukat minálunk. A dolgok kicsi, de nagyszerű és vidám  értelmetlensége, amelyben olyan otthonosan fürdünk. A valóság, amelyet meghekkeltünk. Erről szól az ART HEKK.

Hogy a képtelen képes legyen.

– Geszti Péter tollából –

Ezt adjuk

© All rights reserved